Як вибрати постільну білизну і не помилитись?

Як вибрати постільну білизну і не помилитись?

При покупці постільної білизни в першу чергу зверніть увагу на якість. Для цього достатньо дістати білизну з упаковки та оглянути. Так, під час огляду можна відразу оцінити якість рядків і фурнітури. Наявність необрізаних ниток, нерівний шов, спущені петлі та погано оброблений край свідчать про низьку якість виробу.

Також тканина не повинна мати сторонніх синтетичних запахів. Їй слід мати м'яку приємну текстуру. На 100% бавовняній або лляній тканині не утворюється статична електрика.

З чого краще постільна білизна: щільність і конструкція тканини

Величезне значення має щільність плетіння тканини. Матерія з низькою щільністю світитиметься на сонці, вона виглядає хисткою, на ній легко утворюються затяжки та дірки. Щільна тканина приємна на дотик, вона міцна і здатна витримати багаторазове прання.

Дуже часто дешева постільна білизна пошита з тканини низької щільності. Така білизна добре виглядає запакованою, але варто нею скористатися кілька разів, як відразу ж хочеться викинути.

Щодо матерії, то найбільш популярними видами тканини для постільної білизни є:

  • Сатін.
  • Перкаль.
  • Дамаст.
  • Жаккард.
  • Атлас.

Також застосовуються батист, ранфорс, фланель, піке, бязь, трикотаж. Якщо ви поки не знаєте, з якого матеріалу краща постільна білизна, то почніть із якісного сатину або з сатину де люкс. Це класична тканина для постільної білизни. гладка, красива та довговічна.

Яка краща постільна білизна: натуральна чи синтетика?

Не менш важливою характеристикою при купівлі постільної білизни є її склад. Переважні 100% натуральні тканини, з яких найбільш затребувана бавовна. Також у виробництві якісного домашнього текстилю застосовується льон і, звичайно ж, елітний і найприємніший для шкіри матеріал. шовк.

Натуральні тканини найкраще підходять для сну та відпочинку. Вони чудово вбирають вологу та підтримують циркуляцію повітря. Щодо повністю синтетичних тканин, то для них, навпаки, характерний парниковий ефект.

Існує також ряд штучних матеріалів, які одержують на основі натуральних волокон. До таких матеріалів відноситься запатентоване волокно Тенсель. Воно виходить із евкаліптової целюлози шляхом її спеціальної обробки.

Цей матеріал можна порівняти з бавовною за своїми гігієнічними та експлуатаційними характеристиками. Тому якщо ви ще не визначилися, з якого матеріалу краща постільна білизна, то придивіться також до гіпоалергенних тканин Тенсель.

Як вибрати розмір постільної білизни самостійно?

У характеристиках будь-якого набору постільної білизни ви зможете знайти комплектацію та розміри виробів. При цьому можна не зациклюватися на назві «двоспальне» або «сімейне», а відразу дивитися розміри. При самостійному виборі орієнтуйтеся на наступне:

  • Підковдра має бути приблизно на 5 см довшою і ширшою за ковдру, яку в нього помістять.
  • Наволочки для подушок йдуть впритул – для подушки 50х70 см потрібні та наволочки 50х70 см.
  • Розміри простирадла на гумці також повинні суворо відповідати розміру матраца. Тут додається висота, у стандартних виробах вона дорівнює 20 см. Якщо ваш матрац вище, можна розглянути варіант індивідуального пошиття.
  • Простирадло без гумки має бути довшим і ширшим за матрац на 80-100 см.

Як вибрати постільну білизну в інтернеті?

Доволі часто бюджетна постільна білизна виглядає цілком прийнятно. Особливо привабливою є його ціна. Однак, якщо ви хочете радіти своїй покупці довго, варто купити постільна білизна середнього або елітного класу. Висока якість тканини та пошиття робить таку постільну білизну стійкою до регулярних прань, стирання, вигоряння. Воно завжди виглядатиме акуратно та презентабельно.

Що ж стосується більш дешевих аналогів, то вже після кількох прань тканина починає грубіти, а кольори поступово блякнуть. І якщо сам матеріал все ще досить міцний, то зовнішній вигляд з кожним новим пранням починає погіршуватися.

Кращим варіантом постільної білизни стануть перевірені європейські бренди, такі як Curt Bauer (Німеччина), Plauener Seidenweberei (Німеччина), Janine (Німеччина), Essix (Франція) та інші. Кожна з цих фірм має багаторічний досвід роботи та тисячі шанувальників у всьому світі. Ці бренди цінують свою репутацію і з особливою суворістю ставляться до якості виробництва.

Якщо у вас немає часу та можливості власноруч вибирати домашній текстиль, ви завжди можете покластися на нас. Наш інтернет-магазин постільної білизни пропонує продукцію перевірених брендів. Це постільна білизна, виготовлена ​​в Європі з висококласних тканин. Воно має сучасний дизайн, над яким працюють законодавці моди у сфері домашнього текстилю. Деякі вироби є ексклюзивними, оскільки в них є ручна праця та унікальне оздоблення.

Звертайтеся до нас! Ми знаємо, як вибрати постільну білизну, яка ідеально впишеться у ваш інтер'єр і служитиме вам довгі роки!

Новинки
Хіти продажу
Акція